Ne petrecem o treime din viata dormind si, in timp ce acordam importanta saltelei, uitam adesea de tipurile de perne disponibile.

Utilizarea unei perne nepotrivite ne face sa avem dureri musculare, de spate si chiar dureri de cap. Fiecare postura de dormit necesita o perna diferita, cu fermitate si inaltimi diferite. Dar stiti tipurile de perne care exista in functie de materialul lor? Va vom spune.

Tipuri de perne in functie de compozitia lor

Astazi, varietatea materialelor folosite pentru odihna este larga. Natural, sintetic sau o combinatie a ambelor. Totul este conceput astfel incat fiecare persoana sa-si gaseasca perna ideala, astfel incat sa nu existe scuze pentru a nu o gasi pe a voastra.

Poti opta pentru perne Dormeo sau pentru orice alt tip de perna. Cel mai important lucru intr-o perna este sa fie confortabila si sa ne ajute sa mentinem o postura corecta a coloanei vertebrale in timpul noptii.

Perne din fibre

Sunt perne umplute cu fibra de poliester. Acestea sunt perne foarte frecvente si economice. In acelasi timp, ele sunt destul de ferme, ideale pentru casele de vacanta de exemplu. Vezi perne Jysk in acest sens.

Perne viscoelastice

Realizate din spuma poliuretanica, acestea ofera, ca si saltelele din acest material, o adaptabilitate excelenta. Nu toata lumea se simte confortabil pe o astfel de perna, deci este important sa o incercati inainte. Din aceasta categorie poti cumpara o perna ortopedica.

Perne din latex

Este un material antialergic, respirabil si natural. In plus, se adapteaza foarte bine la formele corpului si ofera un suport mediu de fermitate.

Perne cu gel

Una dintre cele mai recente evolutii de pe piata sunt pernele cu gel. Umplute cu spuma poliuretanica amestecata cu polioli sintetici si naturali. Similar cu vascoelastica, dar mai respirabila si mai proaspata.

Perne de pene

Ele nu sunt foarte ferme, ceea ce le face potrivite pentru persoanele care dorm pe stomac. Putin respirabile, ele pot provoca alergii la persoanele sensibile la acest tip de materiale. Ele sunt foarte durabile. Aici poti gasi si perne decorative.

Citeste continuarea aici: Pernele si importanta lor in decorarea unei locuinte

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Pernele si importanta lor in decorarea unei locuinte

  1. Felicitari autorului pentru munca depusa in realizarea acestui articol! Este evident ca a investit timp si efort pentru a aduce informatii relevante si actualizate cititorilor. Astept cu interes urmatoarele articole de pe acest site.

  2. Am descoperit multe lucruri noi din acest articol si mi-a deschis perspectiva asupra subiectului discutat. Sper sa continui sa gasesc astfel de articole bine documentate si informative.

  3. Articolul este foarte interesant si util, oferind informatii relevante despre subiectul abordat. Autorul a reusit sa transmita informatiile intr-un mod clar si concis, facandu-l usor de inteles pentru cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *