
Viata moderna aduce cu sine dezvoltarea constanta a tehnologiei si a aparitia tot mai multor locuri de munca sedentare care, impreuna cu o alimentatie nesanatoasa si lipsa sportului poate afecta viata fiecaruia dintre noi. In vreme de pandemie, multele kilograme acumulate se resimt, in special in zona lombara si cervicala, fapt pentru care tot mai multe persoane ajung in cabinetul medicilor pentru a scapa de dureri.
Multi dintre pacienti ajung sa aiba nevoie de interventii chirurgicale sau doar de sedinte de recuperare medicala, in care, pentru atenuarea durerilor de diferite forme, se apeleaza la o tehnica inovatoare – terapia TECAR.
Ce reprezinta tehnica TECAR?
TECAR (sau Transfer Energetic Capacitiv si Rezistiv) este una dintre cele mai de succes metode folosite in fiziokinetoterapie. Aceasta utilizeaza curenti de inalta frecventa pentru a obtine pentru pacienti efecte imediate si de lunga durata in tratarea durerilor severe sau cronice si in recuperarea dupa diverse traumatisme si probleme musculare.
Astfel terapia TECAR induce caldura in zonele tratate sub doua forme:
• Capacitiva – este mai des folosita pentru a trata tesuturile moi;
• Rezistiva – ideala pentru tratarea afectiunilor oaselor, articulatiilor, cartilajului, ligamentelor si nervilor.
Cum functioneaza terapia TECAR?
TECAR este o forma de termoterapie, care utilizeaza caldura emanata in scop terapeutic. In cazul TECAR, caldura este endogena (provine din interiorul organismului) si este dirijata catre zona cu probleme, pentru o vindecare mai rapida.
Aparatul exploateaza principiul fizic al condensatorului. Astfel, exista doua placi – una pozitiva si una negativa – care, prin miscare, genereaza efectul termic endogen. Folosind propria energie a corpului asupra zonei cu probleme se activeaza mecanismele de regenerare de la nivelul tesuturilor si al musculaturii, avand drept scop vindecarea naturala si un efect antiinflamator si analgezic.
Cui ii este recomandata aceasta metoda?
Terapia TECAR ofera ajutor in vindecarea multiplelor afectiuni medicale, dintre care cele mai importante sunt:
• Afectiuni ale sistemului musculo-scheletal;
• Tratamentul durerii;
• In cazul afectiunilor reumatologice;
• Afectiuni ale sistemului circulator;
• Reabilitare postoperatorie;
• Vanatai si entorse;
• Tesut cicatricial;
• Tulburari ale coloanei vertebrale si ale articulatiilor periferice;
• Tulburari ale sistemului vascular si limfatic.
Efectele terapiei TECAR?
Aceasta terapie poate fi folosita atat in cadrul sedintelor de masaj, cat si in timpul miscarilor, datorita faptului ca nu este necesara mobilizarea pacientului. Datorita caldurii emanate, terapia TECAR ofera multiple avantaje, dintre care cele mai importante sunt:
• Stimularea metabolismului celular;
• Efect relaxant si antispastic;
• Efect antiinflamator;
• Stimularea drenajului limfatic;
• Vasodilatatie cu un aflux crescut de oxigen si nutrienti la nivel celular;
• Remisia edemelor si a vanatailor;
• Reducerea timpului de vindecare;
• Cresterea microcirculatiei sangvine.
Riscurile si contraindicatiile terapiei TECAR
Cel mai adesea tratamentul este sigur pentru pacienti, gratie tehnologiei avansate. Astfel, curentul electric penetreaza epiderma fara a crea senzatia de durere sau disconfort, putand fi urmate chiar mai multe sedinte in aceeasi zi.
Desi este o metoda sigura de tratament, exista anumite categorii de pacienti carora procedura nu le este recomandata: copiilor cu varsta pana in 14 ani, pacientilor care au proteze auditive sau pacemaker, femeilor insarcinate, persoanelor care au insuficienta venoasa sau probleme de coagulare a sangelui, persoane care sufera de cancer sau epilepsie si pacienti care au sensibilitate la caldura.
Unde poti face terapie TECAR in Bucuresti?
Clinica cu aparatura de ultima generatie este Fiziolife Medica: Bulevardul Unirii nr. 70, Cladirea Zepter, parter, Bucuresti Telefon: 0755 019 878 E-mail: [email protected]
Sunt de acord cu punctele prezentate in articol. Subiectul este unul important si merita sa fie discutat in detaliu. Autorul a reusit sa evidentieze aspectele cheie ale problemei si sa ofere solutii viabile. Este un articol informativ si bine documentat.
Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol. Autorul a abordat subiectul din mai multe perspective si a oferit exemple concrete pentru a sustine argumentele sale. De asemenea, am apreciat faptul ca articolul este bine structurat si usor de urmarit.
Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva detaliata asupra subiectului tratat. Autorul a reusit sa aduca argumente solide si sa prezinte informatii relevante intr-un mod accesibil. M-am bucurat sa aflu mai multe despre acest subiect si sunt sigur ca va fi util si pentru alti cititori.
As vrea sa vad mai multe articole de acest gen, care sa aduca in prim-plan subiecte relevante si sa stimuleze dezbaterea publica. Multumesc pentru acest articol informativ!
Sunt de acord cu argumentele prezentate in articol si consider ca este important sa discutam deschis despre aceasta problema. Felicitari pentru initiative!
M-a impresionat modul in care autorul a punctat aspectele cheie ale subiectului. Este evident ca s-a facut o cercetare amanuntita inainte de a redacta acest articol.
Articolul este foarte interesant si bine documentat. Autorul abordeaza subiectul intr-un mod clar si concis, oferind informatii importante despre tema aleasa.