Atunci cand suntem la serviciu si lucram intr-un birou, toate detaliile si tot ceea ce ne inconjoara, ne ajuta sa ajungem in starea de spirit potrivita pentru a fi productiv.
Este posibil sa nu observam atunci cand suntem acolo, dar cand lucram de acasa, lipsa acestora poate face dificila concentrarea, mai ales daca asociem mediul de acasa cu relaxarea si timpul liber.
In aceeasi masura, ne poate determina sa lucram excesiv si sa uitam sa facem pauze sau sa ne indepartam de ecranul laptopului.
Pentru o amenajare cat mai corecta a spatiului de lucru in interiorul casei, noi ti-am pregatit o serie de sfaturi de care ar trebui sa tii cont pentru a te concentra la fel de bine ca la serviciu.
Alege locul potrivit
Daca ai o camera disponibila, elibereaz-o ca s-o poti transforma in birou. Acesta este, bineinteles, cel mai fericit caz, dar ce faci daca nu ai destule camere? Ia in considerare chiar si cele mai modeste spatii. Un colt de living sau dormitor, balconul sau chiar debaraua pot fi locuri perfecte pentru amplasarea unui birou.
Daca optezi pentru una dintre aceste variante, asigura-ti un iluminat adecvat: lumina naturala, daca este posibil, sau lumina rece, similara celor din birourile corporatiilor, care te ajuta sa te concentrezi.
Achizitioneaza un birou adecvat
Exista birouri de dimensiuni mici, dar care au incorporate multe sertare si rafturi. Este recomandat ca sertarele sa aiba sistem de amortizare. Sunetele bruste pot distruge concentrarea si pot crea o senzatie auditiva neplacuta.
Daca in munca ta iti este suficient un laptop, poti opta pentru un birou ingust, care incape cu usurinta oriunde. Dar daca ai nevoie de mai mult loc de desfasurare, alege unul de dimensiuni mai mari, pe care sa poti aseza la indemana toate obiectele necesare: dosare, agende, imprimanta, monitoare suplimentare, veioza, suport pentru pixuri, etc.
Biroul trebuie ales si in functie de inaltimea ta, astfel incat ecranul laptopului sa se situeze putin mai jos de ochi. Daca ecranul este amplasat prea sus, ochii sunt larg deschisi, ceea ce cauzeaza oboseala.
Incearca sa armonizezi culoarea biroului cu decorul incaperii, pentru a o ambianta unitara, in care niciun element nu iti distrage atentia.
Alege un scaun ergonomic
Munca la birou presupune timp indelungat de lucru. Ai nevoie de un scaun confortabil si ergonomic.
Acesta trebuie sa se adapteze nevoilor tale, sa fie flexibil si sa permita atingerea picioarelor de podea. Trebuie sa fie adaptabil, astfel incat atunci cand scrii la tastatura, antebratele sa formeze un unghi de 90 de grade, deci sa fie paralele cu podeaua. Alege unul cu suport lombar, pentru a pastra cu usurinta o postura corecta si pentru a-ti proteja coloana vertebrala.
Decoreaza biroul
Pentru a putea lucra cu spor, biroul trebuie sa fie un loc placut, relaxant. Nu uita ca trebuie sa iei si pauze in care sa te bucuri de cafea sau de ceai.
Decoreaza spatiul cu obiecte moderne sau cu rame foto. Le poti amplasa chiar pe birou, daca ai loc, sau pe pereti. Poti monta si mici rafturi pe peretele de deasupra biroului, pe care poti aseza carti sau suveniruri din vacante. Foloseste recipiente care sa iti atraga atentia pentru creioane si pixuri.
Aromaterapia este o practica care iti va aduce nenumarate beneficii atat asupra ta, cat si asupra atmosferei din locuinta ta, de aceea iti recomandam sa folosesti un difuzor cu uleiuri esentiale pentru stimularea concentrarii.
Evita supraaglomerarea biroului
Organizarea este esentiala pentru a lucra in conditii bune si pentru a te putea concentra si a fi creativ.
Aloca timp pentru a organiza spatiul de lucru intr-un mod care sa te ajute sa te concentrezi si utilizeaza elemente care permit stocarea si clasificarea materialelor si documentelor intr-un mod simplu si invizibil: dulapuri, etajere sau cutii de depozitare, in asa fel incat etichetarea si identificarea lor sa fie foarte usoara.
Inspirandu-te din recomandarile din acest articol, vei putea amenaja un birou in propria locuinta si vei putea crea un spatiu de lucru in care concentrarea si productivitatea vor fi elementele cheie.
Acest articol mi-a reamintit de cateva dintre cele mai bune filme romanesti pe care le-am vazut de-a lungul timpului. M-a bucurat sa citesc despre ele si sa rememorez momentele intense traite in timpul vizionarilor. Recomand cu caldura acest ghid tuturor iubitorilor de cinema romanesc!
Sunt incantat de faptul ca acest articol prezinta o lista cuprinzatoare de filme romanesti care merita vazute. Am descoperit cateva titluri pe care nu le stiam si abia astept sa le urmaresc. Multumesc pentru recomandari si pentru efortul depus in crearea acestui ghid util!
Articolul este foarte interesant si ofera informatii utile despre cum sa gasesti cele mai bune filme romanesti din toate timpurile. Imi place ca sunt prezentate atat filmele clasice, cat si cele mai recente productii. Voi nota aceste recomandari si le voi urmari cu siguranta in viitor!
In plus, autorul subliniaza rolul crucial al hidratarii corecte pentru mentinerea sanatatii si functionarea optima a organismului. Este impresionant cum o simpla schimbare in rutina zilnica poate avea un impact atat de mare asupra starii noastre generale de bine.
Articolul prezinta informatii interesante despre beneficiile unui stil de viata sanatos si a unei alimentatii echilibrate. Este important sa ne ingrijim de corpul nostru si sa acordam atentie atat exercitiilor fizice, cat si alegerii alimentelor pe care le consumam zilnic.