Canapeaua este una dintre cele mai importante piese de mobilier din casa, intrucat la finalul zilei ne relaxam pe ea si ne invitam oaspetii sa se aseze.

Cand vine vorba de alegerea canapelei din living este imperativ necesar sa mergi in showroomuri. De ce? Intotdeauna ea trebuie testata, masurata, si de ce nu, chiar personalizata. Daca te vei ghida doar dupa aspectul canapelei vei ajunge sa fi dezamagit atat de gradul de confort pe care ti-l ofera cat si de felul in care se va uza materialul din care este confectionata.

Asadar, inainte de a face orice fel de alegere acorda atentia necesara catorva aspecte importante, pe langa designul si dimensiunea incaperii, functionalitatea si durabilitatea unui astfel de obiect sunt fundamentale intrucat investitia este pe termen lung, iar atat tu cat si intreaga familie va veti bucura zilnic de acestea.

Iata cinci elemente pe care trebuie sa le examinezi cu atentie inainte de a face o decizie de cumparare a unei canapele:

Rezistenta cadrului

Cu exceptia situatiei in care esti sigur ca viitoarea ta canapea pentru living va avea un rol mai mult estetic -pentru ca de folosit o vei folosi rareori- mai bine te orientezi catre una cu un cadru rezistent, din metal sau lemn de esenta tare.

O structura de rezistenta din PAL poate fi, ce-i drept, mai putin costisitoare, dar utilizarile frecvente o vor deforma cu usurinta. Un astfel de cadru nu rezista prea mult nici energiei debordante a celor mici, fiind foarte posibil sa se rupa dupa cateva sarituri mai hotarate.

Modelele de canapele de cea mai buna calitate au structura de rezistenta din lemn de nuc, fag sau alte esente tari sau din metal (desi in cazul acesta ar trebui sa iei in considerare si greutatea suplimentara), iar elementele componente sunt prinse cu suruburi metalice, nu lipite cu adeziv.

Suportul de sezut si spatarul

Un iubitor de confort are nevoie de o canapea cu un sezut a carui adancime sa se apropie de 80 de centimetri, dar si niste dimensiuni mai mici, de circa 60 de centimetri, sunt suficient de comode.

Daca adancimea sezutului e mai mica de 45 de centimetri, probabil ca vorbim despre o canapea cu design modern in care nu poti aduna toata familia pentru cateva ore de relaxare in fata televizorului, ci mai degraba o folosesti pentru niste conversatii placute cu prietenii.

In prezent, cele mai confortabile si adaptabile tipuri de sezut pentru canapele sunt cele realizate din spuma poliuretanica. Ai grija la cele cu sisteme de arcuri, pentru ca, desi sunt mai ieftine, exista posibilitatea sa se slabeasca in timp, mai ales in cazul unor utilizari frecvente.

Sezutul cu perne umplute cu puf natural sau materiale sintetice este, de asemenea, foarte confortabil, iar cel realizat din burete este o optiune accesibila din punct de vedere financiar.

Spatiul de depozitare si functia extensibila

Daca ai un living de dimensiuni modeste sau locuiesti intr-o garsoniera, o solutie inteligenta este sa alegi o canapea extensibila, care are si un spatiu de depozitare. Astfel, daca pe timpul noptii aceasta va fi folosita ca pat, ziua vei putea depozita pernele si pilota in spatiul disponibil.

Tapiteria

Cand te decizi in privinta tapiteriei, trebuie sa te intrebi cat de des obisnuiesti sa mananci pe canapea. Daca exista riscul sa o patezi, atunci poate ca o canapea din piele ar fi mai potrivita pentru tine.

Intr-adevar, acest tip de canapele arata elegant, rezista in timp si se curata usor, dar nu au o viata prea usoara alaturi de copii sau de animalele de companie. O canapea din piele se poate zgaria usor si trebuie asezata departe de sursele de caldura sau de fereastra, pentru ca razele soarelui o pot decolora.

Ai grija la canapelele din imitatie de piele, pentru ca in timp pot crapa si isi vor pierde tot farmecul. O tapiterie realizata din bumbac este mai potrivita pentru o familie cu copii mici sau colocatari blanosi, pentru ca rezista mai bine in timp, se poate repara atunci cand se rupe si se poate chiar inlocui.

Alte optiuni sunt tapiteriile din catifea (usor mai pretentioase, mai ales cele cu striatii) sau din stofa.

Stilul si dimensiunea

Plasarea canapelei in arhitectura generala a camerei este extrem de importanta. Un factor important este si prezenta obiectelor similare in jurul ei. Vrei sa ai si fotolii sau sa fie un element singular?

Unei incaperi decorate in stil baroc, cu o suprafata medie, desi i s-ar potrivi ceva mai excentric de tipul canapelei masive cu forme rotunjite si picioare rasucite in forma de labe de leu, mai bine ai alege smart in favoarea folosirii eficienta a spatiului si ai achizitiona un coltar modular extensibil, pe care l-ai decora cu cateva pernute in stilul camerei.

Asadar, nu te grabi sa iei o decizie pripita in alegerea canapelei. Analizeaza toti factorii importanti: de la culoare, forma si material pana la functionalitate si dimensiune, astfel vei integra perfect toate cerintele.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

6 thoughts on “Cum sa alegi canapeaua potrivita pentru living

  1. Felicitari autorului pentru articolul bine documentat si echilibrat! Am apreciat faptul ca au fost luate in considerare mai multe perspective asupra temei abordate si ca s-au prezentat argumente solide pentru fiecare punct de vedere expus.

  2. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol si de modul in care sunt argumentate punctele de vedere expuse. Este evident ca autorul a dedicat timp si efort pentru a oferi cititorilor o perspectiva cat mai completa asupra subiectului.

  3. Articolul de pe acest link ofera o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat si aduce in discutie aspecte relevante. Autorul a reusit sa prezinte informatiile intr-un mod clar si concis, ceea ce face lectura placuta si usor de urmarit.

  4. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a abordat subiectul intr-un mod clar si concis, oferind argumente solide pentru fiecare punct de vedere expus. Merita citit cu atentie pentru a intelege pe deplin complexitatea temei discutate.

  5. Am descoperit multe informatii noi citind acest articol. Este impresionant cum sunt prezentate diferitele perspective asupra subiectului si cum sunt analizate in detaliu. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de acest domeniu.

  6. Articolul este foarte informativ si detaliaza pe larg subiectul abordat. Mi-a placut modul in care au fost prezentate argumentele si concluziile, iar autorul pare sa aiba o intelegere profunda a temei discutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *