Increderea de sine este caracterizata prin credinta persoanei ca poseda abilitatea de a realiza orice isi propune. Insa, poate fi destul de greu de gasit un echilibru solid. Prea multa incredere in tine si poti fi interpretat precum o persoana increzuta, lovindu-te de obstacole neprevazute; pe de cealalta parte, daca ai prea putina incredere in tine, iti va fi frica sa iti asumi unele sarcini si sa profiti de oportunitati – la scoala, la locul de munca, in viata ta sociala si tot asa.

Ati intalnit pana acum o persoana care pur si simplu va fascina doar prin prezenta ei? Prin felul in care vorbesc, in care merg, postura atunci cand stau in picioare sau sunt asezati…intelegeti voi. Unii oameni debordeaza de calitati iradiante ce ii atrag pe cei din jur. In schimb, altii sunt total lipsiti de orice calitate interna demna de a fi perceputa de cei din jur.

Atunci cand vorbesc, devin captivanti. Atunci cand tu vorbesti, te asculta. Se formeaza o conexiune reciproca – nu neaparat romantica – care va lasa cu dorinta de a-i mai vedea sau de a-i mai asculta.

Tony Robbins este un astfel de exemplu. Fie ca sunteti un fan al lui sau nu (inclusiv autorul), acest aspect este irelevant. Multimea de fani ai sai este un indicativ al calitatilor sale fascinante ce atrag milioane de persoane.

O puteti numi incredere in sine, carisma, alura, sarm, magnetism, etc; unii oameni pur si simplu au acel quelque chose de care cei din jur se indragostesc.

In cadrul acestui articol, vom analiza 10 trasaturi a celor care isi pun bazele doar in propriile puteri. Haideti sa incepem!

10 trasaturi a persoanelor sigure pe ele

1. Limbajul corporal corect
Cei care prezinta un nivel ridicat de incredere in propria persoana emana aceasta trasatura prin pura existenta a lor pe Pamant. A nu se intelege ca persoanele care au aceasta calitate se simt mereu asa, dar ei inteleg importanta aparentelor in fata celor din jur.

Mai mult, stiu ca postura pe care o adopta se coreleaza extrem de bine cu starea interioara – o legatura corp – constiinta.

2. Un real interes pentru persoanele din jur
Majoritatea dintre noi incearca sa gaseasca un raspuns atunci cand o persoana ne vorbeste. Facem astfel pentru ca „linistea inconfortabila” este un lucru nenatural si incomodant – un produs total gresit al presiunii sociale.

Onestitatea adevarata se afla in depasirea nevoii de a parea interesant atunci cand vorbim si folosirea acelei energii pentru a o investi mai departe in oameni.

3. Curiozitatea
Conversatiile cu o singura persoana intr-un cadru mai mare de oameni nu este deloc interesanta (sau respectuoasa). Cei care inteleg ca toata lumea are propria poveste si apreciaza acest aspect, vor fi mai predispusi spre a-i atrage pe cei din jur.

Incurajati-i pe cei cu care purtati o conversatie sa vorbeasca despre viata lor si nu incercati sa omiteti detaliile aferente.

4. Impart centrul atentiei
Persoanele confidente nu se preocupa cu ideea de a fi in centrul atentiei. Puneti de o parte ideea de baiatul popular aflat in mijlocul holului de la liceu; majoritatea barbatilor sau femeilor care au incredere in ei insisi sunt unii dintre cei mai modesti oameni.

Vor imparti cu generozitate centrul atentiei; ofera laudele celor merituosi si depun eforturi pentru a ridica spiritele celor din jur.

5. Transmit un mesaj puternic
Adica transmit un mesaj puternic cu intentii bune. Unele dintre povestile personale pe care le spun sunt extrem de influente (ex. Tony Robbins, Kevin Spacey), acompaniate de o atitudine de modestie, ne-ofensiva.

Binenteles ca trebuie sa va impartasiti povestea, dar incercati sa formati un context prin care cei care asculta sa poata beneficia de invataturi.

6. Asculta cu interes
Conform unui studiu publicat de Jurnalul de Psihologie Sociala Experimentala, exprimarea unui real interes si punerea intrebarilor „a facut ca participantii sa devina mult mai deschisi pentru a purta o conversatie cu interlocutorul…si sa acorde o mai mare importanta concluziilor discutiei”.

Cu alte cuvinte, vorbiti mai putin si ascultati mai mult.

7. Nu considera ca au mereu dreptate
Ok, inca un fapt dovedit stiintific. Intr-un studiu efectuat de Universitatea Emory, raspunsul primitiv al creierului de lupta sau fuga se activeaza in conformitate cu interesul pentru subiectul discutiei.

Mai exact, nevoia creierului de a avea dreptate este impregnata in creier, in special atunci cand ni se aprind sufletele – iar acest lucru este adevarat indiferent de dovezi sau rationament.

Majoritatea persoanelor care se simt sigure pe ele vor suprima multe dintre astfel de emotii primitive; in schimb, aleg sa se implice si sa mentina o conversatie cu o persoana, indiferent de faptul ca punctele de vedere nu se pliaza.

8. Pornesc cu o gandire pozitiva
Daca va incepeti ziua cu o gandire pozitiva, derularea unei zile normale va fi mult mai usoara.

Vom incepe conversatiile cu o nota pozitiva, ne vom comporta cu mai mult respect si vom fi mult mai sinceri, lasand un impact pozitiv indiferent unde mergem.

9. Isi dezvaluie vulnerabilitatea
Contrar parerilor majoritatii, a-ti arata vulnerabilitatea nu este un semn de slabiciune. Este un lucru uman, atractiv si fascinant.

Exunerea slabiciunilor este o metoda de stabilire a unei legaturi si de dezvaluire a increderii in propria persoana. Astfel, veti reusi sa transmiteti un mesaj important: este in regula daca nu esti perfect si ca nu trebuie sa fi atat de dur cu tine.

10. Zambesc
Nu e nici o surpriza. Persoanele cu incredere in sine sunt mai sigure pe ele – si in cele mai multe cazuri, mai fericite – decat alti oameni cu tipuri mai nesigure de personalitate.

Chiar si un zambet usor va dobori imediat zidurile de aparare a oamenilor; devenind mult mai deschisi pentru a va asculta. Totodata, le veti insufla senzatia de incredere pentru momentul in care tu vei fi cel ce ii asculta.

6 thoughts on “10 trasaturi ale persoanelor sigure pe ele

  1. Imi place abordarea detaliata a autorului cu privire la pasii necesari pentru elaborarea unui plan de afaceri eficient. Se subliniaza importanta stabilirii unei viziuni clare, a identificarii concurentei si a analizei pietei, precum si a adaptarii strategiei in functie de schimbarile din mediul de afaceri. De asemenea, se evidentiaza faptul ca un plan de afaceri nu trebuie sa fie rigid, ci trebuie sa fie flexibil si adaptabil la situatiile neprevazute.

  2. Articolul de pe link-ul mentionat vorbeste despre importanta realizarii unui plan de afaceri solid pentru succesul unei companii. Autorul subliniaza faptul ca un plan bine pus la punct poate aduce claritate in privinta obiectivelor si strategiilor de dezvoltare, fiind un instrument esential in atragerea investitorilor si luarea deciziilor importante. De asemenea, se mentioneaza ca un plan de afaceri bine gandit poate constitui o harta pentru antreprenor in drumul sau catre succes.

  3. Acest articol m-a facut sa reflectez asupra propriilor mele convingeri si sa-mi pun intrebari importante. Consider ca autorul a reusit sa atinga un echilibru intre informatiile prezentate si opinia personala exprimata.

  4. Subiectul abordat in articol este de actualitate si cred ca ar trebui discutat mai mult in societate. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate si de diversitatea surselor folosite.

  5. Ma bucur ca am dat peste acest articol pentru ca mi-a oferit o noua viziune asupra temei discutate. Am apreciat modul in care autorul a structurat informatiile si a prezentat diferitele opinii existente.

  6. Articolul de pe acest link este extrem de interesant si mi-a deschis noi perspective asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa aduca argumente solide si sa-si sustina punctul de vedere in mod coerent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *