Bicicleta a fost intotdeauna o alegere inspirata pentru cei dispusi sa faca miscare si sa isi asigure viteza de deplasare.

Intr-o perioada in care ambuteiajele si numarul mare de participanti la trafic ingreuneaza deplasarea pe strazile oraselor, cand pretul combustibilului creste si intretinerea unui vehicul presupune costuri mari, fiecare va incerca sa descopere cele mai rapide, eficiente si profitabile modalitati de a se misca.

Insa o bicicleta presupune o anumita conditie fizica, astfel ca in sprijinul celor care considera ca nu o detin, vine varianta bicicletei electrice.

Ce este o bicicleta electrica

Bicicleta electrica este, aparent, o bicicleta normala, insa prezinta caracteristica de a beneficia de doua componente specifice, respectiv un motor electric si un acumulator.

Motorul electric are sarcina de a pune bicicleta in miscare, detine o putere maxim admisa de 250W, putand genera o viteza maxima de deplasare de 25Km/h.

Acest motoras este amplasat pe partea din fata sau din spate a bicicletei electrice, in functe de modelul acesteia. Acumulatorul va avea sarcina de a alimenta motorul electric cu energie.

Este un tip de acumulator detasabil, facilitand astfel incarcarea periodica. Incarcarea acumulatorului se face la o priza obisnuita, o incarcare totala necesitand intre 5 si 7 ore.

Citeste continuarea aici: Bicicleta electrica, ideala intr-un trafic aglomerat